English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

2009-05-10

Сортове бамбук (4)

Humilis Phyllostachys

Humilis Phyllostachys е бамбук много устойчиви на студ и красив декоративен вид.Новите израстъци са лесни за разпознаване защото се отличават с яркия цвят които варира от тъмно зелено и лилаво.Клоните променят цвета си от жълто до оранжево при излагане на слънчева светлина.Отличен избор за жив плет устойчив на вятър.Издържа на студ до-25 º C.Може да нарасне от 4 до 5 метра височина.Той предпочита слънце и по-малко сянка.



Phyllostachys nigra
Phyllostachys Nigra е много висок вид,които обикновено достига до 8 метра висок и 4 cm в диаметър. Много студено резистентен до -25 º C.Младите стъбла са зелени но стават кафяви или черни след първия сезон.Не е много инвазивен вид бамбук и е идеален като самостоятелно растение
в градината.предпочита слънце или полусянка




Phyllostachys vivax

Phyllostachys vivax е бамбук гигант,достигайки 10 m височина и над 5 cm дебелина на стеблото. Той е много устойчив на студ -25 º C.Стъблата са зелени и с леки вдлъбнатини като канали .Вид с бърз растеж.Един от по-устойчивите на замръзване видове които може да бъдат засадени почти навсякъде, където искам.

информацията е взета от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

последвай ме

прибави

| More

посещения