English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

2009-05-10

Сортове бамбук (2)

Phyllostachys aurea:
Phyllostachys Aurea (Златна) възлите на стеблото са много близки едно до друго, често заобиколени от гъсти пръстени. Терминът "златна" идва от златния жълт цвят, в които се превръща стеблото при излагане на слънчева светлина. В по-умерените части на Европа, корена може да се развие много агресивно.Може да бъде използван както като самостоятелна композиция в градината така и като жив плет. F. Aurea е и устойчив на суша. Бамбуков гигант, който може да нарасне от 6 до 9 метра. Много студено резистентен към -25 º C . За предпочитане е засаждането на слънце или полу-сянка.


Phyllostachys aureosulcata 'Alata':
На този бамбук стеблата са напълно зелени и растът на зиг-заг в началото.Повърхноста на стеблото е груба.Изключително декоративен вид които расте бързо и е много устойчив на студ и суша.Подходящ за засаждане на ветровити терени със северно изложение.Може да достигне от 6 до 9 метра и е усточив на студ над
-25 º C.






Phyllostachys aureosulcata 'Aureocaulis':
Phyllostachys aureosulcata 'Aureocaulis' е много красив декоративен бамбук.Стеблото е жълто-оранжево.Ствола е груб като хартия.Расте бързо и е подходящо за ветровити места със северно изложение.Препоръчително е използването на бариера.Издръжлив на студ до -30°C и суша.В дъното стеблото расте на зиг-заг.Може да достигне височина от 5 до 7 метра.Предпочита сянка или полусянка.


информацията е взета от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

последвай ме

прибави

| More

посещения