English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

2009-05-10

Сортове бамбук (1)

Fargesia jiu 'Red Panda':
Fargesia jiu (червена Панда) е наистина прекрасен екземпляр в колекцията на Fargesia. Младите стъбла стават в началото на пролетта зелено, оранжево-кафяви дори до червено. Контрастът между малките тесни листа и стъбла го правят изключително декоративно растения. Расте право и това го прави подходящ за жив плет. Тя не е инвазивен бамбук и не изисква поставяне на бариери за коренищата.Тя има устойчивост до -20 º C. Тя може да достигнат височина от 2 до 4 метра. Предпочита сянка или полусянка. Може да се използва като отделни растения в градината и като жив плет.

Fargesia nitida 'Great Wall':
Nitida Fargesia(Великата стена) е един отличен бамбук за градината.Расте много гъст и не се нуждае от бариери за коренищата. Листата са тъмно зелени и малко по-големи от другите Fargesia остри. Може да се постави навсякъде в градината, като самостоятелно растение, жив плет, и дори в саксии, където се полива обилно.Може да достигне от 3 до 5 метра височина. Той е много устойчив на студ -30 С°. Предпочита сянка, полусянка или слънце.





Fargesia Rufa:
Fargesia Rufa е нова селекция от Китай, изключитено декоративни. Нейните листа са зелени и деликатни но в началото растат червени. Този сорт е много труден за отглеждане.Подходящ както самстоятелно растение в градината та и за жив плет.За отглеждане в саксия трябва да бъде винаги добре напоено.Достига от 2 до 3 метра височина. Устойчив на студ до -20 ° C. Предпочита сянка, полу-сянка или слънце.

Fargesia scabrida 'Asian Wonder':
Fargesia scabra (Азиатски Чудотворец) е нов сор от Китай. Расте гъсто, и не е инвазивен. Това ново поколение от бамбук има много тесни декоративни листа.Стеблата растат прави и може да достигнат диаметър,по-голям от 2 cm.Новите стъбла имат лилав цвят,и контрастира с червеникаво-кафявия на листата.В своята естествена среда,е основна храна нагигантска панда.Студеноустойчив вид -20 ° С.Може да достигне 3 м височина. Предпочита сянка или полусянка.





Phyllostachys atrovaginata Green Perfume:
Бамбуков вид широко използван в ландшафтното озеленяване. Популярен като Бамбукови тамян пръчки,защото миризмата наподобява тази на сандалово дърво.Понася по-добре от други Phyllostachys влажните почви. Той е подходящ за засаждане покрай реки и езера, както и да създавате малки групички понеже му понася най-добре самостоятелния разтеж,а не в комбинация с други сортове.Препоръчва се използването на бариери за коренищата.Може да достигне от 4 до 6 метра височина. Устойчив е до над -25 ° C. Предпочита сянка или полусянка.



информацията е взета от тук

1 коментара:

Stoyan on 16 декември 2009 г. в 8:29 каза...

Molia niakoi, ako znae vnositel ili distributor na bambuk-material/2metra i debel 10sm/ za mebeli i konstrukcii da mi prati koordinati na e-mail :spa_design@mail.bg

Публикуване на коментар

 

последвай ме

прибави

| More

посещения