English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

2009-06-01

Проект за бамбукова плантация

Ако искате да притежавате бамбук най-лесния начин е да си купите семена от магазинчето тук

И моля станете ми фен във фейсбук и с това ще ми помогнете за развиването на страниците


Най-вероятно като четете този блог може да останете малко объркани и да се запитате "абе този защо е направил този блог".Да наистина се опитвам дави доставя разнородна информация която и вие сами можете да си намерите.Макар че се опитвам да бъде по различна и такава която не се намира с прости съчетания от думи в google.com.Истината е че прекарвам около три часа в търсене преди да публикувам нещо,а и доста време ми отнема превода.Та сега реших да ви представя един проект които намерих и малко доразвих.Става въпрос за това как да съчетаем всичко това което виждате в блога ми опазването на природата,засаждане на бамбук,интериорен дизайн,строеж.
Да всичко може да се съчетае и да бъде комерсиализирано.Основното предимство на бамбука пред другите растителни видове и по специално дърветата е това че в един период от 3 до 5 години можете спокойно да изкарате някаква продукция.Ще разгледам проекта от страна на това че България е в една зона в която само южните райони могат да се използват за осъществяването на този проект.Та как ги виждам аз нещата.
За проекта ще използвам като основни сортове Bambusa Vulgaris и Phyllostachys edulis (Moso Bamboo)За проекта ще са необходими около 10 декара земя която ще бъде засадена с тези видове бамбук.при добра поддръжка след третата година ще може да се започне с добив на материал които ще може да се използва направата на декоративни огради,решетки,плетени декоративни стени.над петата година може да се очаква и материал за по сериозни конструкции.В страните от латинска Америка засаждането на големи бамбукови плантации носи добри доходи като производителите подписват договори с фабрики за хартия за изкупуването на продукцията.Тези производители са установили
че бамбуковата каша за хартия излиза по евтино отколкото кашата след рециклирането на хартия.Друго предимство е че хартията от бамбук е много по здрава от тази произведена от дървесина.Също тъка може да се потърсят производители на паркет.Вече има доста европейски фирми които имат фабрики тук в Европа.Ако решите пък да доразвиете бизнеса може например да станете производители на бамбукови тенти, свещници,лампи и други дребни неща за дизайн.Една машина например за производство на клечки за зъби струва от порядъка на 45 000 евро.Също така може да се продава и като суров материал за градинарството.Факт е че бамбуковата пръчка която се използва за подпиране на домати може да се използва около 5-6 години преди да изгние тази част която е в земята и това е едно предимство.
Да не забравяме и какви са другите предимства от засаждането на тези 10 декара бамбук.
След събиране на реколтата не е необходимо наново да засаждате защото бамбука се
самопроизвежда. Устойчив е на природни бедствия като суша и наводнения.Произвежда четири пъти повече кислород от дърветата и е естествена преграда за борба с ерозията.Адаптира се към всички видове почви и изисква малко хранителни вещества.Това са само някои от плюсовете.За минуси не се сещам:):):).
Дотук добре ама някой може да каже "добре де ама какво да правя аз тия три години,въздух от бамбук ли да ям?".Не ето една идея.Можете да станете представител на някоя европейска фирма която отглежда сортове бамбук и дори вие да направите разсадник
и да станете основен производител за България.От личен опит знам че в България
ако се разровите ще откриете разсадник които предлага като максимум два сорта
и то такива които да отглеждате в апартамент.Уверен съм че търсене ще има.
И така това е моя проект.Ако иска някои може да го доразвие и дори да го осъществи
само да не забрави да ми прати снимки след три години:):):).Очаквам отзивите
ви за този проект.

Ако искате да притежавате бамбук най-лесния начин е да си купите семена от магазинчето тук

И моля станете ми фен във фейсбук и с това ще ми помогнете за развиването на страниците

15 коментара:

big duke каза...

еее, най сетнe, от кога чета и се надъхвам на бамбука, явно не съм единствен...в българия намирам само някакви фирми дето предлагат 1-2 метрови растения от 2 сорта по 150 лева, което е абсурдно. В сащ има фирми които предлагат десетки, дали не бяха стотици сортове и във всякакви размери, ама сащ си е сащ. някой да е намерил нещо като разсад на разумна цена в българия?

ANDREY on 2 декември 2009 г. в 8:53 каза...

zdrasti
parvo izviniavam se che otgovariam s zakasnenie ama mnogo rabota tezi dni i niamam vreme.na vaprosa s cenite.neznam v balgaria kakvi sa i kakvo se predlaga no tuk v ispania za saksia s rastenie ot 1,80metra moje da se nameri za okolo 35 evro.po golemite sa saotvetno po skapi.problema e che dokato stignat do balgaria stavat skapi.v balgaria neznam dali se predlaga i nedoumiavam kak oshte nikoi ne e vnesal.inache ako ti se zanimava moga di izpratia semena drugia variant e da si kupish semena ot ebay.tezi koito se prodavat tuk sa 10 broya za 6 evro i ako ti gi pratia s pismo sigurno shte struvat 50 centa.ako imash drugi vaprosi pishi

big duke каза...

привет,
недалеч от Бургас (където живея) има диворастящ бамбук. Завъдили са го преди години на дендрариум Качул и сега расте свободно по река Велека. Това обаче е цялата информация по въпроса. Не знам какъв точно е бамбука. Мислех да отида до там и да го намеря и да разпитам хората от дендрариума дали може да се разсява от издънки или нещо от сорта и евентуално да го взема оттам. А и при положение че си го има и диворастящ ще мога свободно да си взема. Така ми изглеждат нещата, но дали наистина е така ще разбера когато посетя мястото. Мисля да оставя семената, като план Б. Ти сял ли си бамбук, отглеждаш ли, какви сортове? Искам да го засея на вилата и ако вирее да направя нещо като естествена ограда, а ако върви добре да засея повече и да го ползвам и за други неща, ти знаеш колко широко е приложението му. Знам че е доста коварно растение и трябва да се вкопават заграждения под земята за да се ограничава разпространението му. Ти знаеш ли нещо по този въпрос? Знаеш ли хора в България, които отглеждат? Изобщо сподели още нешо интересно, с което си се сблъсквал.

big duke каза...

може би на някои от въпросите ми си отговорил предварително, но не съм прочел всичко, което си написал тук :-)

Анонимен каза...

БАМБУКА РАСТЕ НЕ САМО НА ЮГ ВИЖДАЛ СЪМ ГО В ИТАЛИАНСКИТЕ АЛПИ ,Е В ПОДНОЖИЕТО

ANDREY on 4 декември 2009 г. в 14:45 каза...

da napalno e vazmojno da raste v alpite.v sluchaia govoria za yjnite chasti na balgaria.inache v planinata mogat da vireia sortovete koito izdarjat do -20 gradusa

Анонимен каза...

Здравей , интересува ме да закупя семена за бамбук - Bambusa Vulgaris и Moso Bamboo които предлагаш . Желая да закупя по един пакет от двете . Както разбирам това представлява един пакет от семена за 10 бр от единия вид и струва 6 евро + 50 цента за писмото или 2x6.50 = 13.00 евро за всичко ? Така ли е ? Ако е така можеш ли да ми кажеш как ще се извърши самото плащане ?
Поздрави !

ANDREY on 8 декември 2009 г. в 1:59 каза...

зравей,
Значи в момента фирмата предлага само семена от вида Phyllostachys pubescens или Moso bamboo те са едно и също.По въпроса с доставката-аз ще им ги поръчам да ми ги доставят и след това ще ти ги препратя като писмо.малко е слойно ама не се сещам за друг метод да ги доставя до България.за заплащането за мен а и за теб е най-удобно чрез paypal ако имаш регистрация за да е сигурно че няма да те излъжа и че ти ще ми изпратиш парите:).Ако искаш аз ще ти поръчам след това ще поставя директен бутон за закупуване чрез paypal тук в статията.ако имаш skype можеш да ми го оставиш и аз довечера ще се свържа с теб.може и да ти давам online съвети по засаждането.

Анонимен каза...

Честно да ти кажа не го знам скайпа ,той е GEORGI GOSPODINOV или gorkobg и мейла ми е bggorko1@mail.bg . Да ти кажа може малко трудно да ме намериш , всеки който ме е търсил казва че не може да ме открие .
Пиши ми по всяко време , компа ми е постоянно включен .
Поздрави !

Анонимен каза...

здравейте
имам сериозна идея да опитам наистина да направя плантация с бамбук. както сигурно се досещате обаче нямам и идея нито колко парички ще ми трябват и дали земята която имам ще е подходяща. тя се намира в северозападна българия и е до река огоста.
съжелявам че пиша само с малки букви но част от клавиатурата ми се прекара и нямам главни и запетаи. та имам 40 дка и се чудя дали не мога да направя плантация там и колко пари ще ми струва. за колко време ще може да се развие тази плантация и изобщо всичко кето може да ми помогне в това начинание. естествено целта на тази плантация ще е и печалба така че е важно и дали ще мога да си върна парите и какви сортове трябва да използвам. ако има хора с познания и които биха се навили да помогнат с реализирането на такъв проект моля да ми пишат на имейл emilln@mail.bg

ANDREY on 29 декември 2009 г. в 9:04 каза...

zdravei.
ako si reshil seriozno da napravish neshto moga da ti pomogna kato se svarja s edna firma specializirana v proizvodstvoto na bambuk v tuk v ispania.taka parvo shte ti triabva da se konsultirash s niakoi specialist za vida na pochvata ili po skoro da da vzemesh probi za analiz no poprincip bambuka viree v pochti vsiakakva pochva a miastoto shtom e do reka stoprocenta e kachestvena.sega za investiciata -ako razviesh dobre vsichko mislia che mojesh da si dokarash dobri doxodi.tova go kazvam ot lichnite mi nabludenia ot interesa na xorata v BG kam bambuka proiaven tuk v bloga mi.mojesh naprimer parvo da zapochnesh s edin parnik i da vnasiash gotov razsad a pokrai nego i da zasiavash bambuk i da razvivash plantaciata i taka postepenno ot doxodite ot prodadenia bambuk v saksii da imash i plantacia .a ako si namerish dobar rabotnik mojesh i sam da zapochnesh proizvodstvo na razsad.kato minimum edna plantacia stava godna za riazane za material sled 5 godini v zavisimost ot usloviata i klimata.ne se seshtam drugo kakvo da ti kaja ako se setish neshto pishi.
chao.
P.S.Edin komentar za drugite postove po gore.Veche imam semena i ot Moso Bamboo.moje da gi namerite v menuto otdiasno kadeto pishe magazinche.
Choa na vsichki i veseli praznici

ANDREY on 3 февруари 2010 г. в 14:50 каза...

poslednia komentar beshe iztrit zashtoto ne mi xaresva niakoi da si pravi reklamata na moi grab bez da me pita

Живко Желев on 22 април 2010 г. в 8:13 каза...

Здравейте!
Ако отворите линка(http://podarazi.info/home.html) ще видите доста добро разнообразие от семена на различни видове бамбук.
Разполагаме с възможности за доставка на семена от студоустойчиви видове като:Phyllostachys pubescens(MOSSO),Chimonobambusa yunnanensis , както и други видове китайски и студоустойчив бамбук.В състояние сме при интерес да организираме доставка на по-големи количества от посочените в сайта.

ANDREY on 22 април 2010 г. в 8:20 каза...

zdravei jivko blagodaria za linka no malo ti e visoka cenata pak i ne mislia che e korektno da si pravish reklama chrez moia blog bez da me popitash taka che shte triabva da ti iztria komentara

Анонимен каза...

Здравейте Андрей, пратих ви писмо на пощата, която е посочена в профила с които си оставяте коментари: bruja1.1975@gmail.com

Публикуване на коментар

 

последвай ме

прибави

| More

посещения